Uncategorized

Hold en kæmpe Halloweenfest (for næsten ingen penge)

Sponsoreret indhold

En Halloweenfest er synonym med flotte udklædninger, sjove selskabslege og skrækindjagende gæster. Men når man mangler penge, kan det være svært at se, hvordan du skal kunne holde en god fest for alle dine venner.

Men overskud handler også om at lade op. Derfor har vi samlet nogle gode fif til, hvordan du holder en fantastisk Halloweenfest for stort set ingen penge.

Hvad er Halloween?

Halloween, eller Allehelgensaften, bliver fejret hvert år på d. 31. oktober.

Helligdagen er egentlig en amerikansk genfortolkning af en gamle folketradition fra Wales, Ireland og de andre keltiske nationer. Den hed oprindeligt “Samhain”, og blev brugt til at markere begyndelsen på det mørkere halvår. Høsten var ovre, og vinteren ville nu begynde.

Ifølge den gamle folketro var det også den tid på året, hvor sløret blev løftet, og skellet mellem de levende og de dødes verden var tyndest. Det betød, at hekse, genfærd og andre monstre gik rundt blandt almindelige mennesker.

Da kristendommen blev den dominerende religion, blev Halloween i stedet en dag, hvorpå man kunne fejre de mange helgener på én dag. Traditionerne om udklædninger og onde ånder hang dog ved.

Ideer til din Halloweenfest

Hvis du leder efter idéer til din Halloweenfest, er der altid hjælp at hente i gyserfilm og skrækhistorier.

Temaet er med til at binde festen sammen, så det er en god idé at lave en vurdering af, hvad du kan opnå med dit budget. Bor du i byen, har du nemmere ved at forvandle dit hjem til en hjemsøgt to-værelseslejlighed, fremfor et blodigt slagtehus. Hvis du bor på landet, kan du derimod hurtigt få dit hjem til at ligne en skovheks’ bo end et victoriansk børnehjem.

Når du har valgt dit tema, skal du også huske at finde et godt Halloween kostume. Kostumet er ofte vigtigere end omgivelserne. 

Hvis du gerne vil spare på kostumet, kan du stadig nå langt med lidt hvid ansigtsmaling og et simpelt kostume med et par små detaljer som blikfang.

Halloween-pynt

Men med et lille budget, kan det være svært at se, hvordan du skal kunne forvandle dit hjem eller et fælleslokale til et spøgelsesskib eller en kirkegård.

Men lidt kreativitet kan godt opveje en mangel på penge.

Din Halloween-pynt skal gerne stemme overens med dit kostume og dit tema. De fleste kan dog nå langt nogle brugte stearinlys, tørre grene bundet sammen i en figur og et par hvide duge. 

Bare sørg for at holde styr på lysene, hvis gæsterne skal have lidt alkohol indenbords. Hvis det er tilfældet, kan det også være godt at have noget ordentlig barudstyr klar. Der er typisk altid nogen, der ligger inde med en shaker og nogle gode glas. Bare husk at spørge om du må låne dem i god tid.

Udskårne græskar er også en stor Halloween-tradition. Det er en hyggelig aktivitet op til festen og indmaden kan bruges til snacks, såsom ristede græskarkerner, eller en lækker græskarkerneis.

Mad til Halloweenfest

Sultne og glubske gæster – både zombier, vampyrer og andre godtfolk – har brug for næring. Men et lille budget og et smalt køkken behøver ikke forhindre dig i at få noget god mad.For at holde den Americana-stilen, er burger altid et godt valg. De fleste af gæsterne kender nok også i forvejen din situation, så hvis I aftaler det på forhånd, kan I altid slå jer sammen og hæfte solidarisk for maden. Det holder prisen nede og sikre, at ingen skal betale mere end det, de har råd til.