Økonomi-indlæg som giver dig overskud i kassen!

Lån

Kviklån – hurtigt råd til forbrug (men tænk dig op)

Et kviklån er et mindre lån, som ydes, uden at låntager skal stille sikkerhed, og når lånet er godkendt, udbetales det hurtigt – ofte inden for et par dage. Kviklån ydes af andre finansielle virksomheder end de traditionelle banker, og hvis man står og skal bruge hurtige penge til forbrug nu og her, kan det være fristende at optage et kviklån.

Man skal dog være opmærksom på, at renten ofte er højere end renten på et almindeligt banklån.

Hvorfor er kviklån populære?

I dag kan man nemt optage et kviklån online og underskrive med NemID. Man skal være over 18 år, og udbyderne af kviklån kræver som regel også, at man har en fast indtægt og ikke står registreret i RKI, men derudover stilles der ikke krav om sikkerhed for lånet.

Derfor er det relativt nemt for mange at få et kviklån. Man behøver ikke at stå med hatten i hånden og forklare sin bankrådgiver, hvad pengene skal bruges til.

Hvorfor optage et kviklån?

Måske er vaskemaskinen brændt sammen, eller man har fået en dyr regning fra bilværkstedet eller tandlægen, som man ikke lige har penge til på kontoen. Så er det muligt at skaffe pengene hurtigt ved at optage et kviklån.

Mange tager dog også et kviklån, fordi de gerne vil have en ny mobiltelefon, computer, fladskærm eller gerne vil på en dejlig ferie, som koster nogle penge, de ikke lige har. Så kan man optage et hurtigt kviklån udenom banken.

Hvad skal man være opmærksom på?

Før man optager et kviklån, skal man gøre sig klart, om man virkelig har brug for den ting, man gerne vil købe nu og her, eller om man i stedet skal spare op til den – og dermed spare renterne på et lån.

Man skal også spørge sig selv, om man er i stand til at afdrage den månedlige ydelse. Som regel kan man vælge, hvor mange måneder man vil bruge på at afdrage lånet, men jo længere løbetiden er, jo dyrere bliver det også.

Derudover er det en god huskeregel, at man ikke bør optage et større kviklån, end man har behov for, da pengene jo skal betales tilbage.

Man kan sammenligne kviklån hos forskellige udbydere på nettet og finde det lån og de lånevilkår, som passer bedst til ens behov.

Hvordan optager man et kviklån

Kviklån optager man oftest online, hvor man kan vælge mellem mange forskellige udbydere. Når man har fundet det kviklån, man gerne vil ansøge om, så udfylder man ansøgningsformularen på hjemmesiden.

Her skal man give en række personlige oplysninger som navn, adresse, cpr-nummer, og i nogle tilfælde skal man også dokumentere sine økonomiske forhold ved at vedhæfte lønsedler, eller man skal give samtykke til, at ens indkomstoplysninger bliver indhentet hos Skat af det pågældende kreditbureau.

Som regel bliver det også tjekket, om man står i RKI. Derudover skal man skrive, hvor stort et lån man ansøger om, og hvor lang man ønsker, at løbetiden skal være.

Man skal som regel ikke svare på, hvad pengene skal bruges til. Det er ens egen sag.

Til sidst underskriver man ansøgningen med NemID. Nogle gange får man svar næsten med det samme, og andre gange skal man vente et par dage. Når lånet er godkendt, får man udbetalt pengene i løbet af et par dage.

Regnskab

Sådan får du en bedre økonomi

Sponsoreret

De fleste oplever perioder af deres liv, hvor vi føler, at vi har pengeproblemer, og der ikke er nogen løsning på alle vores problemer. Det føles som om, at flere penge vil løse alle vores problemer, men ofte kommer den første ændring mentalt. Det gælder uanset, om du er en lille selvstændig eller lønmodtager, da en god økonomi er det bedste, du kan gøre for at give dig selv ro i livet.

Derfor vil vi også dele nogle gode råd til, hvordan du får en bedre økonomi, så du kan få overskuddet tilbage i dit liv. Selv hvis du allerede har en fin økonomi, så lærer du her, hvordan du kan få en endnu bedre økonomi ved at følge nogle helt simple principper i livet.

Alt starter med et regnskab/budget

Virksomheder har et regnskab og et budget, det samme gør sig gældende for din privatøkonomi. Du har behov for at kende dine udgifter, og finde ud af hvor mange penge du kan leve med at bruge. Herefter skal du følge dit budget, og det vil være dit regnskab.

Er du fx på dagpenge, så skal du vide hvor meget du får udbetalt, så du kan lave et præcist budget – læs mere om det her.

Selvom det også er tilfældet for virksomheder, så er det de færreste, som rent faktisk gør det, når de er små selvstændige, fordi det ikke er deres kerneopgave. Men uden et godt regnskab vil det være umuligt nogensinde at finde ro i livet. Hvis du har en virksomhed, vil jeg anbefale, at du får tilknyttet en god revisor. I dag kan du finde en i alle danske byer, så om du skal bruge en revisor i Odense eller København, så er det nemt at finde en.

Privatpersonen behøver ikke ligefrem en revisor, men det er en god idé at have fokus på sit budget og regnskab. Du kan ofte finde nogle programmer, hvor du kan holde øje med din økonomi automatisk, uden at du skal gøre noget.

Lev en måned på en sten

Et sjovt, men anderledes, råd er, at du prøver at se, hvor billigt du kan leve en måned om året. Det er en øvelse, som får dig til at fokusere på, hvordan livet egentlig er, når du ikke bruger en masse penge. 

Find ud af hvad dine faste udgifter er og læg så et billigt madbudget. Nu prøver du at leve sådan i en måned og finde ud af, hvordan du havde det med det. Dvs. afmeld også Netflix osv. og prøv at lave noget andet. Mange opdager, at der er mere ved livet, end det som de normalt gjorde.Vi har en tendens til at tage mange ting for givet, og det er ikke sikkert, at du skal leve sådan resten af året, men det har to fordele.

1. Du sætter pris på livet og det, som du normalt bruger penge på.

2. Du sparer mange penge i denne måned, som du kan bruge på andre ting.

Det kan være den ferie, du altid har ønsket. Måske finder du endda ud af, at du hellere vil leve på den måde, som du gjorde i din sparemåned.

Sørg for at få de forskellige mulige tilskud

Der er virkeligt mange tilskud at finde i dagligdagen. Du kan få diverse tilskud til dagligdagen alt efter om du er enlig forældre, gift eller har nogle andre forhold du hører ind under.

Er du fx enlig forældre, så kan du få tilskud til dagpleje og kommunale tilbud.

Du kan også få tilskud, hvis du skal begrave nogen. De hedder begravelseshjælp. Hvad du kan få i tilskud til begravelse kan du se her (hvad kan man få i begravelseshjælp).

Uncategorized

Hold en kæmpe Halloweenfest (for næsten ingen penge)

Sponsoreret indhold

En Halloweenfest er synonym med flotte udklædninger, sjove selskabslege og skrækindjagende gæster. Men når man mangler penge, kan det være svært at se, hvordan du skal kunne holde en god fest for alle dine venner.

Men overskud handler også om at lade op. Derfor har vi samlet nogle gode fif til, hvordan du holder en fantastisk Halloweenfest for stort set ingen penge.

Hvad er Halloween?

Halloween, eller Allehelgensaften, bliver fejret hvert år på d. 31. oktober.

Helligdagen er egentlig en amerikansk genfortolkning af en gamle folketradition fra Wales, Ireland og de andre keltiske nationer. Den hed oprindeligt “Samhain”, og blev brugt til at markere begyndelsen på det mørkere halvår. Høsten var ovre, og vinteren ville nu begynde.

Ifølge den gamle folketro var det også den tid på året, hvor sløret blev løftet, og skellet mellem de levende og de dødes verden var tyndest. Det betød, at hekse, genfærd og andre monstre gik rundt blandt almindelige mennesker.

Da kristendommen blev den dominerende religion, blev Halloween i stedet en dag, hvorpå man kunne fejre de mange helgener på én dag. Traditionerne om udklædninger og onde ånder hang dog ved.

Ideer til din Halloweenfest

Hvis du leder efter idéer til din Halloweenfest, er der altid hjælp at hente i gyserfilm og skrækhistorier.

Temaet er med til at binde festen sammen, så det er en god idé at lave en vurdering af, hvad du kan opnå med dit budget. Bor du i byen, har du nemmere ved at forvandle dit hjem til en hjemsøgt to-værelseslejlighed, fremfor et blodigt slagtehus. Hvis du bor på landet, kan du derimod hurtigt få dit hjem til at ligne en skovheks’ bo end et victoriansk børnehjem.

Når du har valgt dit tema, skal du også huske at finde et godt Halloween kostume. Kostumet er ofte vigtigere end omgivelserne. 

Hvis du gerne vil spare på kostumet, kan du stadig nå langt med lidt hvid ansigtsmaling og et simpelt kostume med et par små detaljer som blikfang.

Halloween-pynt

Men med et lille budget, kan det være svært at se, hvordan du skal kunne forvandle dit hjem eller et fælleslokale til et spøgelsesskib eller en kirkegård.

Men lidt kreativitet kan godt opveje en mangel på penge.

Din Halloween-pynt skal gerne stemme overens med dit kostume og dit tema. De fleste kan dog nå langt nogle brugte stearinlys, tørre grene bundet sammen i en figur og et par hvide duge. 

Bare sørg for at holde styr på lysene, hvis gæsterne skal have lidt alkohol indenbords. Hvis det er tilfældet, kan det også være godt at have noget ordentlig barudstyr klar. Der er typisk altid nogen, der ligger inde med en shaker og nogle gode glas. Bare husk at spørge om du må låne dem i god tid.

Udskårne græskar er også en stor Halloween-tradition. Det er en hyggelig aktivitet op til festen og indmaden kan bruges til snacks, såsom ristede græskarkerner, eller en lækker græskarkerneis.

Mad til Halloweenfest

Sultne og glubske gæster – både zombier, vampyrer og andre godtfolk – har brug for næring. Men et lille budget og et smalt køkken behøver ikke forhindre dig i at få noget god mad.For at holde den Americana-stilen, er burger altid et godt valg. De fleste af gæsterne kender nok også i forvejen din situation, så hvis I aftaler det på forhånd, kan I altid slå jer sammen og hæfte solidarisk for maden. Det holder prisen nede og sikre, at ingen skal betale mere end det, de har råd til.

Uncategorized

Spar penge på elektronik – 3 tips til en billigere digital hverdag

Sponsoreret indhold

Du kan spare mange penge på elektronik, hvis du tænker dig om. 

Men når du står i akut pengenød, er overskud en sjælden mangelvare. Det er svært at finde klarsynet frem, så du kan lægge fremtidsplaner, budgetter og komme på måder, du kan spare penge, så du også overlever uden minus på kontoen i denne måned.

Elektronik bliver ofte betegnet som luksusvare, men uden en telefon og en internetforbindelse er det mere eller mindre umuligt at bo i Danmark. Vi får officiel post fra staten og SKAT på e-boks, sender jobansøgninger over mail og holder os orienteret i både vores privatliv og vores samfund på nyhedssider og sociale medier.

Men der er heldigvis en måde, selv med få midler, du ikke behøver at undvære de digitale og elektroniske nødvendigheder. Derfor har vi samlet tre tips til, hvordan du kan spare penge på elektronik – og få vendt minus til plus.

1. Sælg dine gamle iPhones – og køb en brugt

I 2007 kom Apples første iPhone på det danske marked. Der er mange andre smartphones i dag, men iPhone er en af de mest udbredte. Fordi denne type smartphones har eksisteret siden 2007, har mange af os også ældre modeller liggende i skabet. De gamle iPhones kan også stadig være penge værd.

Hvis du leder efter en ny smartphone, kan det være værd at kigge på markedet efter en nyere brugt iPhone

Når du køber den fra en pålidelige sælger, vil du stadig kunne spare penge. Du vil også kunne få en velfungerende smartphone uden skjulte fejl eller skader.

Hvis du har brug for at finansiere det køb, kan du sælge dine gamle smartphones – ofte til selvsamme forhandler.

2. Spar penge på mobilabonnement

Dit mobilabonnement er din dyreste vedvarende udgift, når det kommer til elektronik. Derfor kan der være mange penge at spare ved at finde et bedre mobilabonnement.

Du skal derfor stille dig selv spørgsmålet:

Kan det fås billigere? Og hvad er mit behov?

Du kan ofte spare penge ved at slå flere forskellige ydelser sammen. Det kan være, at du kan få mobilabonnement og bredbånd for samme pris. Nogle teleudbydere kan endda give dig adgang til aviser, streamingtjenester og musikapps for billigere penge.

Ved at søge rundt på nettet, kan du også hurtigt finde sammenligningssider og tests, der fortæller dig, hvilket mobilabonnement, der passer dine behov bedst.

Hvis du har en meget skrabet periode, kan du også opsige dit abonnement, og bruge offentligt tilgængelig internetadgang. Du kan som oftest få gratis wifi på biblioteker, uddannelsessteder og hos andre offentlige institutioner.

3. Spar penge på strømmen – brug powerbank og sluk på kontakten

Det kan være svært at holde dit elforbrug nede. Men hvis du gerne vil følge mere med i, hvordan du bruger din strøm, så kan du købe en powerbank.

En powerbank har ofte kapacitet til at kunne lade din mobil op flere gange – og den bruger kun strøm, når din mobiltelefon er tilsluttet. Den garanterede strøm betyder også, at du ikke skal frygte at misse et vigtigt opkald, hvis du er langt fra en stikkontakt.

Du skal bare huske at holde øje, når du oplader din powerbank. Det er ligegyldigt, hvor meget strøm du sparer ved at oplade din mobil, hvis din powerbank sidder lige så længe i stikkontakten.Det er en lille ting at blive mere opmærksom på, hvordan du bruger strøm – men den opmærksomhed kan også give dig overskuddet og vanerne til at holde øje med resten af dit forbrug. Det vil hjælpe dig med at spare penge på sigt.

Uncategorized

Online casino kan give dig penge i kassen og masser af sjov

Sponsoreret indhold

Hvis du går og er lidt træt af, at pengene slipper hurtigt op, og at der ikke er nogen sjove måder at tjene penge på, så fortvivl ej. Selvom økonomi kan være både kedeligt og svært at finde hoved og hale i, så er der altså også mulighed for at have det lidt sjovt en gang imellem. Der findes et stort udvalg af online casino spil, og de kan meget vel få dig til at se din økonomi fra et nyt perspektiv. (mere…)

Lån

Det skal du vide om at optage lån online

Sponsoreret indhold

Forbrugslån er roden til alt ondt… eller er de?

At skabe overskud i kassen kan være en svær kunst at mestre. Det er ikke desto mindre vigtigt, at man som minimum får sine indtægter og udgifter til at balancere. Det er desværre ikke altid lige let. For eksempel kan man blive udfordret på sin økonomi, hvis der dumper en uventet regning ind ad brevsprækken. Det er i hvert fald ikke så belejligt, hvis man ikke har en økonomisk buffer. Her kanet lån vel at bemærke være en god redning. (mere…)

Bedre økonomi

Sådan får du styr på dit bogholderi med en revisor

Sponsoreret indhold

En sund økonomi er ikke kun forbeholdt privatpersoner og deres forbrugsvaner. En sund økonomi er lige så fundamental hos en virksomhed, hvor det er vigtigt for driften, at der er overskud på bundlinjen. En sund økonomi handler blandt andet om, at der er styr på regnskaber, og at diverse udgifter og indtægter behandles korrekt. (mere…)