Bedre økonomi

Sådan får du styr på dit bogholderi med en revisor

Rate this post

Sponsoreret indhold

En sund økonomi er ikke kun forbeholdt privatpersoner og deres forbrugsvaner. En sund økonomi er lige så fundamental hos en virksomhed, hvor det er vigtigt for driften, at der er overskud på bundlinjen. En sund økonomi handler blandt andet om, at der er styr på regnskaber, og at diverse udgifter og indtægter behandles korrekt.

Herunder kan der læses om, hvordan en revisor kan være medvirkende til at skabe overblik over en virksomheds regnskaber og bogholderi, så der er styr på økonomien og dermed driften.

Hvad betyder en sund økonomi?

En sund økonomi betegner helt overordnet en økonomi, som er i balance med hensyn til ajourføring af indtægter og udgifter.

En økonomi er ikke kun den konkrete sum af penge, som er i fokus. Det er også synlighed omkring ’kanalerne’ om økonomien, der er af interesse. Dette vil sige regnskabet.

Det er nødvendigt, at der er overblik over en virksomheds regnskaber, så årsagen til eventuelle ubalancer på bundlinjen kan blive identificeret og justeret. Strukturerede og opdaterede regnskaber giver mulighed for at få indblik i, hvordan driften af virksomheden foregår.

En virksomhed med en sund økonomi har mulighed for at udvide med f.eks. øgede personale ressourcer og ekspandere med flere afdelinger.

Uanset størrelsen af en virksomhed er behandlingen og indberetningen af dens regnskaber pålagt at leve op til gældende skattelovgivning. Der kan være flere grunde til at ansætte en revisor, der som fagperson er uddannet til at håndtere regnskaber og håndtere bogføringen i en virksomhed.

En sund økonomi er kendetegnet af følgende parametre:

  • Balance mellem indtægter og udgifter
  • Overskud på bundlinjen
  • Indsigt i og overblik over regnskabet
  • Et opdateret regnskab med mulighed for at identificere eventuelle svagheder i økonomien

Hvad kan en revisor hjælpe med?

En revisor er en faguddannet person, som er i stand til at varetage håndteringen af en virksomheds økonomi og regnskaber. En revisor vil have styr på både den optimale sagsbehandling samt den korrekte indberetningen af påkrævede dokumenter.

Det er afgørende for en virksomheds drift og offentlige tillid, at forvaltningen af dens regnskaber lever op til gældende skattelovgivning.

En revisor kan være selvstændig erhvervsdrivende eller ansat i et revisionsfirma. Det kan både være små og store virksomheder, som kan have fordele ved at ansætte en ekstern revisor.

En revisor kan blandt andet hjælp med:

  • Korrekt behandling af virksomhedens økonomiske forhold
  • Korrekt indberetning af regnskaber til Skat
  • Frigøre ressourcer i virksomheden
  • Yde råd og vejledning
  • Optimere arbejdsprocesser omkring regnskabsføring

Sådan kan bogholderiet hjælpe med at skabe overskud

Ligesom tilfældet med en privatøkonomi hvor budgetlægning er det bedste redskab til at håndtere og justere ens økonomi, vil en virksomheds bogholderi være den bedste kilde til at opnå overskud.

Et ajourført og opdateret bogholderi vil skabe synlighed om driften af virksomheden og samtidig kunne afsløre, hvis der er poster, som er medvirkende til at forringe et eventuelt overskud.

Det er afgørende at sætte sig ind i bogholderiet for at optimere driften af virksomheden og derved stimulere indtægter samt minimere udgifter.

En sund og stabil økonomi mindsker bekymringer, så der er ressourcer til at tænke på fremdrift og udvikling.