Bedre økonomi, Lån, Råd & Tips

Sådan undgår du den onde gældsspiral

Rate this post

Sponsoreret indhold

Hvis du er en af dem, der har taget mange lån gennem dit voksenliv for at få betalt de kedelige udgifter, der nu følger med – så er du den rette læser til denne artikel! Det kan være en udfordring at finde ud af, hvilken beslutning der er den rette for, hvad der skal ske med de i forvejen optagede lån. Denne artikel vil komme med råd til, hvordan du kan få det bedste ud af situationen og få skabt det overblik, der hjælper dig videre.

Nem adgang til hurtige penge

Det har aldrig været nemmere at låne penge, og der findes utallige muligheder for at komme hurtigt til knasterne. Dette har medført, at flere nu står i en situation, hvor de har optaget en række dyre forbrugslån med en rente, som kun bliver større. Hvis du ikke har fokus på de omkostninger, der hører til oprettelsen af et lån, samt de gebyrer der følger med, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Har du yderligere kreditkortgæld, forbrugslån og banklån, kan det være forvirrende og dermed skabe rod i privatøkonomien.

Det har resulteret i, at mange ender med at tage supplerende lån, som regel kviklån, for at få råd til at afdrage på de andre lån, hvilket sætter gældsspiralen i gang. Det, disse lån har tilfælles, er de høje årlige omkostninger, som kan aflæses i ÅOPen, hvilket står for årlige omkostninger i procent.

Større råderum i økonomien

En løsning kunne være at samle disse lån i et samlelån, som slår alle dine store og små lån sammen. Hermed skal du kun tilbagebetale din gæld ét sted. Du vil langt hurtigere kunne få afviklet gælden og få nedsat dine månedlige udgifter.

Fordelen ved et samlelån er, i de fleste tilfælde, et langt større råderum i økonomien, eftersom renten typisk er lavere samt en række gebyrer bortfalder. Det giver et bedre overblik og for mange en enorm tryghed at vide, at man ikke får overset en kreditor.

Et samlelån medvirker til mere luft i økonomien samtidig med, at du får flere penge mellem hænderne. Når dine lån bliver samlet, vil ÅOPen ofte være væsentlige lavere og dermed billigere for dig.

Undersøg markedet

Det kan være en fornuftig idé at snakke med banken angående, hvilken pris på samlelån, de kan tilbyde dig. Du kan også undersøge forskellige sammenligningstjenester online. Dog skal du altid sørge for at få undersøgt markedet og få indhentet de bedste tilbud, så du får den bedste aftale i stand.