Uncategorized

Spar penge på elektronik – 3 tips til en billigere digital hverdag

Sponsoreret indhold

Du kan spare mange penge på elektronik, hvis du tænker dig om. 

Men når du står i akut pengenød, er overskud en sjælden mangelvare. Det er svært at finde klarsynet frem, så du kan lægge fremtidsplaner, budgetter og komme på måder, du kan spare penge, så du også overlever uden minus på kontoen i denne måned.

Elektronik bliver ofte betegnet som luksusvare, men uden en telefon og en internetforbindelse er det mere eller mindre umuligt at bo i Danmark. Vi får officiel post fra staten og SKAT på e-boks, sender jobansøgninger over mail og holder os orienteret i både vores privatliv og vores samfund på nyhedssider og sociale medier.

Men der er heldigvis en måde, selv med få midler, du ikke behøver at undvære de digitale og elektroniske nødvendigheder. Derfor har vi samlet tre tips til, hvordan du kan spare penge på elektronik – og få vendt minus til plus.

1. Sælg dine gamle iPhones – og køb en brugt

I 2007 kom Apples første iPhone på det danske marked. Der er mange andre smartphones i dag, men iPhone er en af de mest udbredte. Fordi denne type smartphones har eksisteret siden 2007, har mange af os også ældre modeller liggende i skabet. De gamle iPhones kan også stadig være penge værd.

Hvis du leder efter en ny smartphone, kan det være værd at kigge på markedet efter en nyere brugt iPhone

Når du køber den fra en pålidelige sælger, vil du stadig kunne spare penge. Du vil også kunne få en velfungerende smartphone uden skjulte fejl eller skader.

Hvis du har brug for at finansiere det køb, kan du sælge dine gamle smartphones – ofte til selvsamme forhandler.

2. Spar penge på mobilabonnement

Dit mobilabonnement er din dyreste vedvarende udgift, når det kommer til elektronik. Derfor kan der være mange penge at spare ved at finde et bedre mobilabonnement.

Du skal derfor stille dig selv spørgsmålet:

Kan det fås billigere? Og hvad er mit behov?

Du kan ofte spare penge ved at slå flere forskellige ydelser sammen. Det kan være, at du kan få mobilabonnement og bredbånd for samme pris. Nogle teleudbydere kan endda give dig adgang til aviser, streamingtjenester og musikapps for billigere penge.

Ved at søge rundt på nettet, kan du også hurtigt finde sammenligningssider og tests, der fortæller dig, hvilket mobilabonnement, der passer dine behov bedst.

Hvis du har en meget skrabet periode, kan du også opsige dit abonnement, og bruge offentligt tilgængelig internetadgang. Du kan som oftest få gratis wifi på biblioteker, uddannelsessteder og hos andre offentlige institutioner.

3. Spar penge på strømmen – brug powerbank og sluk på kontakten

Det kan være svært at holde dit elforbrug nede. Men hvis du gerne vil følge mere med i, hvordan du bruger din strøm, så kan du købe en powerbank.

En powerbank har ofte kapacitet til at kunne lade din mobil op flere gange – og den bruger kun strøm, når din mobiltelefon er tilsluttet. Den garanterede strøm betyder også, at du ikke skal frygte at misse et vigtigt opkald, hvis du er langt fra en stikkontakt.

Du skal bare huske at holde øje, når du oplader din powerbank. Det er ligegyldigt, hvor meget strøm du sparer ved at oplade din mobil, hvis din powerbank sidder lige så længe i stikkontakten.Det er en lille ting at blive mere opmærksom på, hvordan du bruger strøm – men den opmærksomhed kan også give dig overskuddet og vanerne til at holde øje med resten af dit forbrug. Det vil hjælpe dig med at spare penge på sigt.